0

Niciun produs în coș.

SPOR

Vopsești ușor, vopsești cu Spor.

Când Bruno Negoiță a ajuns director la Policolor, a avut de reconstruit din temelii o întreagă moștenire comunistă. Printre altele, de revopsit întreaga imagine Policolor și de regândit unul din brandurile celebre din vremea lui răposatu’: Vinarom.
Așa că eu, care evident lucram la D’Arcy, și Pilă (Costin Popescu), care deja își deschisese In Graphics, am primit acest mizilic. În urma lui s-a născut noua imagine și poziționare a Policolor „Pentru lumea ta color”, și un nou brand de vopsea, pe nume Spor.

Numele Spor îi apartine lui Codin Caradimu, pe vremea aceea tânăr client service în tânăra agenție a lui Pilă. Cu așa nume, sloganul și campania au venit ca pe banda fabricii de vopsea.

Campania de lansare a avut mare succes, dar încă mă mai gândesc dacă să pun spoturile aici, că sunt cam jenante dpdv regie, producție și post-producție, nefăcând deloc cinste unei idei strălucite de care sunt mândru și acum.

 

Spor Amantul

Câțiva ani mai târziu, pitch în piață, care ajunge și la D’Arcy. Noua echipă de la Policolor e călare pe cai mari, și nu verzi pe pereți. Profit de ocazie să mă prezint, menționând printre altele implicarea subsemnatului în campania anterioară. În prezentare rupem, și se aprobă cel mai curajos spot.

Curajos, dar ușor nerealist. Soția își vopsește amantul pe perete, iar soțul venit acasă nici nu-l observă. Really? Cum filmezi așa ceva, în așa fel încât să nu pară stupid? Regizoarea suedeză e brici, recepționează foarte bine toate nuanțele noastre și iese un spot nu doar realist, ci și extrem de amuzant.

Echipa:
Copywriter: Emil Comșa, Liviu David
Art Director: Ana Tăutu
Creative Director: Liviu David
Slogan: Liviu David
Regizoare: Annika Westerhult

 

Spor Camera

Succesul Amantului a betonat încrederea clientului care ne-a dat undă verde pentru acest script foarte simplu și de efect.
Vă mai amintiți filmul Top Secret? Dacă da, o să vă placă spotul ăsta. Când am mai spus că tot ce acumulezi cultural îți este de folos în meseria asta, am avut și acest filmuleț în cap.
Spotul l-am regizat în toată regula, cu supervizare set, ales actor și totul, având alături și pe domnul Darlan Moraes Jr care s-a nimerit să fie prin zonă, în calitate de Executive Creative Director al agenției. La simularea 3D necesară unei păcăleli vizuale perfecte m-a ajutat domnul Virgiliu Andone.
Spotul a fost shortlistat la Portoroz, chiar nu mai știu dacă nu cumva a luat și un premiu. A fost dat și pe la o emisiune din UK cu cele mai tari reclame, pe care nu am văzut-o niciodată dar am auzit de la oameni din alte colțuri ale lumii.

Echipa:
Copywriter: Liviu David
Regizori: Liviu David, Darlan Moraes Jr