0

Niciun produs în coș.

Poliția Rutieră

Campanii

Cainii

– Hai să facem o campanie de educare cu maidanezi care trec pe trecere, pe culoarea verde. Cum ar fi?
Caini care trec pe trecere. Pe culoarea verde. Sigur, cum să nu. În câteva zile e gata. Mă uit la Semida, și îmi dau seama că de mine depinde. O idee genială nefăcută nu-i o idee genială. Mă și văd oprind mașina în șanț, fugind prin intersecții printre autobuze, sau camuflat în tufiș să surprind un patruped călare pe zebră. Full-time, timp de câțiva ani. Și, chiar înainte să termin montajul, altcineva să lanseze aceeași idee.
– Să încercăm, zic, cu entuziasmul binecunoscut.
Timp de doi ani, opresc mașina în șanțuri, alerg prin intersecții printre autobuze, mă ascund în tufișuri, urmăresc haite de câini prin cartiere dubioase noaptea. Și avem film!
Îl prezentăm la Poliția Rutieră, cu care legasem între timp o trainică prietenie. Se aprobă cu felicitări.

Semida scrie un comunicat de presă în care leagă subiectul spotului de problematica maidanezilor. Acești câini de care încercăm să scăpăm ne dau lecții de conduită rutieră. Cineva de la France Presse ne sună, vrea detalii suplimentare. După care apare o știre pe fluxul internațional despre câinii vagabonzi care ”dau lecții pietonilor în România”. 400 de site-uri din 50 de țări preiau știrea. Ajunge și în Japonia, Iran, Brazilia. Devine destul de evident că este campania din România despre care s-a vorbit cel mai mult în lume. Ever.

Colegii din alte țări îi felicită pe polițiștii români pentru campanie. Statisticile de la Poliție arată că a scăzut și numărul accidentelor cauzate de pietoni. Un singur om dacă n-a mai murit pentru că a văzut campania noastră înseamnă că nu facem meseria asta degeaba.

Spotul e selectat la Noaptea Devoratorilor. La festivalul național de publicitate, campania ia premiul categoriei TV Sociale, Bronz la Best TV, premiul de la PR Sociale și Argint la Best PR. Adică iese una dintre cele mai bune două campanii de PR din România. După care Poliția refuză să ne semneze acordul pentru Effie, unde aveam un caz absolut imbatabil. Noua conducere tăiase orice promovare.

 

Poliția Rutieră – Șampania

Țineam ideea asta din 1997, de când a participat OFC la concursul de scenarii de la MediaFest și a câștigat cu scriptul lui Octav.
În fine, am făcut-o până la urmă, dar a fost umbrită masiv de campania cu Cainii. Iată puterea insight-ului în fața unei exagerări.
Casa de producție MME. Am filmat cu regizorul Julien Eudes, am tăiat eu filmul final.

 

Scuzele

Copy Semida, regizor David, operator Ivașcu, casa de producție Reload.
Peste 800.000 vizualizări pe FB dintre care 300.000 în primele 3 zile.
Peste 8.000 de like-uri şi sute de comentarii, majoritatea de bine.