0

Niciun produs în coș.

Campaniile de imagine CONNEX

De pe vremea când viitorul suna bine.

Probabil cele mai importante proiecte din toată cariera mea. Sigur cele mai scumpe producții ale acelor ani. Dovada că în viață uneori calci în noroc și dacă îl tratezi cu respectul cuvenit, revine și în anii următori.

Episodul 1. CONNEX Valori Naționale.
Campania era deja in brief-ul Anetei Bogdan de la CONNEX. Nu a trebuit decât să o desenăm și să-i formulăm bine mesajul. Spre rușinea mea, inițial nu am crezut în această direcție, mi-a fost teamă că o să iasă ca Teleenciclopedia. Nu luasem în calcul ambiția Anetei de a-i da amploarea de producție pe care o merita.
Seria de două episoade a fost filmată la sfârșitul anului 1998 în Canada, cu un regizor american. A fost aleasă Campania Anului la una din primele ediții AdOr.

Echipa:
Creative Director: Albert Nica
Copy: Ruxandra Geamănu, Liviu David
Art Director: Albert Nica
Slogan: Liviu David
Client Service & Strategy: Manuela Necula, Alina Sâmpetru 

 

 

Episodul 2. CONNEX Inovează.

Brief-ul s-a schimbat. Probabil cineva de la etajele superioare MobiFon a zis „Hei, dar ce facem aici? Campania CONNEX trebuie să arate inovație și telefoane mobile, nu pasiune și valori naționale!”
Zis și făcut. Am injectat în poveste inovație, viitor și un card SIM. MobiFon a injectat cîteva sute de mii într-un nou spot filmat în Toronto, cu un alt regizor american.
Textul „Viitorul tău e în mâinile tale” l-am scos, după multe variante eșuate, abia la filmare. Spotul arată bine, deși la freesbee și bicicletă nu a ieșit prea evidentă inovația imaginată de noi în script. „Lasă, că uite ce bine arată cadrul ăsta” – clasicul moment în care regizorul își impune viziunea pe criterii estetice. Altminteri Richard Reens a ajuns să fie regizorul nostru preferat.

Echipa:
Creative Director: Albert Nica
Art Director: Albert Nica
Copywriter: Liviu David
Client Service: Manuela Necula, Dana Holingher

 

Episodul 3. CONNEX Îndrăznește.

V-a ieșit frumos până acum, bravo. Acum hai să facem din nou cea mai tare campanie a anului. Ridicăm ștacheta cu câțiva metri. În rest, no pressure.
Producția a durat o lună. Producător canadian, același regizor american, case de producție din Ungaria și România. Unele scene s-au filmat în Budapesta, altele la București. Materialul s-a colorizat și s-a montat la ARRI Studios în Germania (da, același ARRI care produce camere de filmat), cu participarea extraordinară a expertei în coloristică pe care se făceau etalonările echipamentelor noi. Poate părea ciudat, dar s-a filmat color și apoi filmul s-a colorizat alb-negru printr-un procedeu special. A ieșit o mică bijuterie vizuală. Grație și lui Richard Reens.
Un spot curajos pentru un client curajos (din nou Aneta). Arătați-mi și mie in marcom-ul ultimilor ani clientul care să aprobe în spotul de valori al unui brand mare comercial o scenă cu un homeless. Sau măcar un spot alb-negru.

 

Texte print:
Renunță!
Dă-te bătut. Pleacă privirea. Acceptă. Renunță. La toate astea.

Așteaptă!
Poate ai noroc. Poate se întâmplă ceva. Poate te ajută cineva. Poate te descoperă cineva. Așteaptă. O să-ți dai seama că numai tu poți fi acel cineva.

Echipa:
Creative Director: Liviu David
Copy TV: Liviu David, Valentin Suciu
Copy Print (aceste execuții): Liviu David
Art Director: Kit
Slogan campanie: Valentin Suciu
Client Service: Manuela Necula, Dana Holingher