0

Niciun produs în coș.

BIOFARM

Diverse

Bioflu

Adrian Drăgan îmi trimite ideile. Una din ele e să arătăm diverse scene cu oameni care tușesc în loc să vorbească. Mi se aprinde beculețul. Zic că e mai amuzant să urmărim o singură scenă, că dacă e una cursivă am putea chiar să înțelegem ce spun.
Caut regizor de umor. Unul dintre ei iese cu cinci sute de pași înaintea celorlalți. În 12 ani de publicitate e prima oară când râd la absolut toate spoturile unui regizor. Este absolut genial. Îl cheamă David Popescu.
Vorbesc cu Popescu, care nu știe o boabă română pentru că e canadian. E încântat de script, lucrăm împreună la scene. Îi zic că oamenii trebuie să tușească având în cap fraze, cuvinte, să încerce să spună ceva, cu intonație. E absolut de acord.
La filmare ne prăpădim de râs, deși nu e ușor. La o scenă actrița trebuie să strănute și nu reușește. Îi dăm cu piper la nas, dar se pare că asta cu piperul e un mit. Până la urmă îi iese, cu nasul roșu și umflat ca un ardei gras. Scena va fi tăiată la montaj.
La o altă scenă, personajul e secretara care aduce un platou de prăjituri și, înainte să-l pună pe masă, strănută direct în el. Tragem vreo zece duble, după care platoul cu prăjituri e pus pe undeva prin set. După vreo oră îl vedem pe omul de post-producție cu platoul în mână, mâncase deja jumătate. Ne vede fețele și se oprește cu gura plină. What? De aia e bine să nu întârzii la filmare.

 

Apilarnil Potent

Înainte să dați cu noroi pentru un joc de cuvinte, e bine să cunoașteți povestea unui produs pe care un joc de cuvinte l-a făcut să existe.

Meeting cu clientul Biofarm. Sală plină de oameni. Unul din ei spune:
– Avem și un produs de potență, se cheamă Apilarnil Potent, dar nu l-am lansat, că nu știm ce să spunem despre el.
– Cum nu știți, la astea ies super-campanii, mă mir eu.
– E cu extract de trântor, continuă clientul.
– Hm, nu-i de mirare că nu l-ați lansat.
Cum naiba să comunici potență cu extract de trântor? Trântorul numai potență nu-ți inspiră.
– Doar dacă spunem…
Toți întorc privirea către mine.
– …”Pune trântorul la treabă!”
Toată sala izbucnește în râs. Directorul Biofarm zice:
– Îl lansăm.

Echipa:
Script, copy: Liviu David
Design: Adrian Isaia
Regizor: Anton Groves
Casa de producție: Studio Set

 

Nervocalmin

– Avem și un produs pentru nervi, dar nu l-am lansat, spune clientul.
– Am în sertar o idee pentru un produs pentru nervi, zic eu.
Le arăt animația făcută pentru un pitch Sicomed, la care lucrasem din Australia, ca freelancer, pitch pierdut.
– E foarte bun, îl lansăm, zice clientul.

Alt produs născut dintr-o idee de publicitate. Nu aruncați ideile refuzate, oricît de mici ar fi. Când le vindeți până la urmă și se produc, vor vedea și cei ce le-au refuzat ce au pierdut. Măcar petru surpriza lor merită să luptați să le faceți.